sayangi selangor

sayangi selangor

Di sini lahirnya sebuah cinta...

Khamis, 21 Januari 2016

Tahniah Barisan Nasional Tanjong Karang!!!... Andalah yang terbaik membela nasib rakyat...


Tahniah BN Tanjong Karang...walaupun kaum cina tidak memberi undi pada pru 13 yang lepas, bantuan tetap dihulurkan kepada kaum Cina Pasir Penambang yang ditimpa musibah dilanda ribut baru-baru ini. 


Semalam 20/01/2016 lebih kurang jam 6.00 petang, Datuk Seri Noh Omar Ahli Parlimen Tanjong Karang merangkap Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri Selangor melakukan lawatan mengejut ke Pasir Penambang melawat mangsa serta meninjau kemusnahan dari ribut tersebut. 


Setiap kali berlaku bencana, setiap kali itulah segala bantuan akan diminta oleh masyarakat cina. 

Apabila dibuat program makan besar, mereka akan ramai-ramai keluar dan menunjukkan tanda sokongan. Tapi bila undi dikira, mereka masih tidak menyokong BN. 


Kalau difikirkan semua persoalan-persoalan ini, kita akan mempunyai seribu satu macam alasan untuk kita tidak berpuas hati dengan sikap kaum cina ini. 

Tapi tak perlulah kita analisa dalam-dalam. Buat penat saja. Sekilas ikan di air, tahu kita sama ada jantan atau betina.

Tongkat Melayu semua mereka suruh buang jauh-jauh, rupa-rupanya bila Melayu buang tongkat, mereka yang kutip dan pakai. Tak guna betul… mereka tipu Melayu hidup-hidup!!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan